Kireçlenme, kemiklerin ucunda önem kayran kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Giderek kötü ezgiatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye serlayabilir. Bu mevki vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıbayanr. 40 yaşın üstündeki bireylerde elan lüks görülür. Ayrıca dokunaklı hamule giymek kadar şiddetli fiziksel hareketlerde kâin insanlarda, elan lüks rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da esas nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, üzeri, bel ve serinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve genetik yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Ferah ongun su tüketin. Sutaş, eklemlere koltuk sağlar. Bu yüzden her zaman en az 8 çamçak su karınmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, ayran kadar yüce kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlığına katkı sağlar. Sebze ve kâr tüketin. Kemik sağlığı karınin, vitamin ve minerallerin muvazeneli bir şekilde hileınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti yüce olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin lüks kurumı sonucunda idrarla yan yana kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik sağlığını himaye etmek karınin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye kadar protein bakımından ensesi kalın bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 bakımından ensesi kalın olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kadar balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını yararlı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer karınin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde yararlı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip olduğu karınin, kemiklere koltuk olur. Ayrıca kireçlenmeden meydana gelen dertlara ve şkonukinliğe bile uz hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak karınin yemeniz gerekenler; Yapılan açıklıkştırmalara gereğince kâr ve zerzevat bakımından ensesi kalın beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin aktif dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kadar sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.
Home
Uncategorized
Kireçlenme Ne İyi Gelir